Το Ραδιόφωνο αυξάνει τις διαδικτυακές αναζητήσεις για τις επιχειρήσεις

To Radio Advertising Bureau (R.A.B.) των Η.Π.Α. έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας έρευνας που φαίνεται να αποδεικνύει ότι οι ραδιοφωνικές διαφημίσεις αυξάνουν σημαντικά τις διαδικτυακές αναζητήσεις προϊόντων, brands και υπηρεσιών. Με βάση την ανάλυση περισσότερων από 2.100 διαφημίσεων σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε έξι διαφορετικές κατηγορίες, σημειώθηκε αύξηση 29% στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω Google Search. Σημειώνεται επίσης ότι το ραδιόφωνο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό ως προς την αύξηση των αναζητήσεων τις καθημερινές και κυρίως στη διάρκεια της ημέρας.

“Γνωρίζουμε ήδη ότι το ραδιόφωνο προσφέρει μια ισχυρή απόδοση στην επένδυση των διαφημιστών, τώρα γνωρίζουμε ότι αυξάνει, εκτός από άλλες μετρήσεις, και τα αποτελέσματα αναζήτησης σε διάφορες κατηγορίες διαφημίσεων”, δήλωσε η πρόεδρος και CEO της RAB, κα. Erica Farber. Ο πρόεδρος της MEDIA MONITORS κος. Philippe Generali πρόσθεσε “Η μελέτη αποδεικνύει ότι το ραδιόφωνο επηρεάζει σημαντικά τις ψηφιακές συμπεριφορές και δραστηριότητες – και είναι ακόμη πιο σημαντικό στον ψηφιακό κόσμο και στο ηλεκτρονικό εμπόριο». Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε για τα αποτελέσματα της έρευνας κάνοντας κλικ εδώ. Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή μια σύνοψη των πιο σημαντικών αποτελεσμάτων της έρευνας κάνοντας κλικ εδώ.

Ο διπλός ρόλος του Ραδιοφώνου

Η παρούσα έρευνα έρχεται να αναδείξει για ακόμη μια φορά την ευελιξία και αποτελεσματικότητα της ραδιοφωνικής διαφήμισης σε ένα κατ’ εξοχήν ψηφιακό κόσμο. Το ραδιόφωνο παραμένει ένα κορυφαίο Μέσο για μαζική προσέγγιση (Mass Reach Media), φτάνοντας στους καταναλωτές σε οποιοδήποτε σημείο και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σαν αποτέλεσμα αποφέρει ισχυρή απόδοση της διαφημιστικής επένδυσης. Και το πιο σημαντικό στοιχείο; Όταν το ραδιόφωνο αποτελεί μέρος μίας διαφημιστικής καμπάνιας που περιλαμβάνει περισσότερα του ενός Μέσα, βελτιώνει την εικόνα και αναγνώριση ενός Brand (Brand Awareness). Είναι με άλλα λόγια το πιο σημαντικό και αποτελεσματικό συμπληρωματικό Μέσο για τις περισσότερες online καμπάνιες.

Για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του ραδιοφώνου, συνδυάζοντας το με την online προβολή τους, χωρίς δυσκολία και χωρίς περιττές διαδικασίες υπάρχει το BUYADSRADIO.com. Με το BUYADSRADIO.com κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορεί να διαφημιστεί σε περισσότερα από 90 ραδιόφωνα απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Επιπλέον, με τα πρωτοποριακά Έτοιμα Πακέτα Ραδιοφωνικής Διαφήμισης του BUYADSRADIO.com, η αγορά ραδιοφωνικής διαφήμισης γίνεται ακόμη πιο εύκολή. Οι διαφημιζόμενοι επιλέγουν ένα έτοιμο πρόγραμμα ραδιοφωνικής διαφήμισης, με προεπιλεγμένο αριθμό μεταδόσεων σε ραδιόφωνα συγκεκριμένων περιοχών ή ύφους, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Και για λίγο καιρό ακόμη το BUYADSRADIO.com κάνει ΔΩΡΟ τα έξοδα δημιουργίας του ραδιοφωνικού σποτ για κάθε νέο διαφημιζόμενο!

Μάθετε πώς μπορείτε να ενισχύεστε τη διαφημιστική σας παρουσία με το BUYADSRADIO.com!

Επικοινωνήστε για οποιαδήποτε ερώτηση αφορά την προβολή της επιχείρηση σας στο ραδιόφωνο, στα τηλέφωνα:

8003003909 (χωρίς χρέωση)

2106105805 (αστική χρέωση)

ή μέσω e-mail στο: support@BUYADSRADIO.com

Σε άνοδο η Programmatic Ραδιοφωνική Διαφήμιση

Σε έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία τεχνολογίας πολυμέσων WideOrbit, ερωτήθηκαν διαφημιστικά στελέχη και στελέχη της αγοράς των ΜΜΕ, καθώς και επαγγελματίες του ραδιοφωνικού κλάδου σχετικά με την πρόθεση τους να αγοράσουν ραδιοφωνική διαφήμιση και digital ψηφιακό περιεχόμενο από programmatic πλατφόρμες εντός των επόμενων 12 μηνών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ανάμεσα στα στελέχη που ήδη επενδύουν στην ραδιοφωνική διαφήμιση, το 100% απάντησε ότι θα διατηρήσει ή θα αυξήσει το πλήθος των ραδιοφωνικών διαφημίσεων που αγοράζει μέσα από programmatic πλατφόρμες σε αυτό το διάστημα.

Η έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 9000 στελέχη, διενεργηθεί την άνοιξη,  ενώ τα αποτελέσματα της ανακοινώθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες. Άλλο ένα σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι το μεγάλο ποσοστό των στελεχών της ευρύτερης ραδιοφωνικής αγοράς (30%) στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ήδη αγοράζουν ραδιοφωνική διαφήμιση με programmatic εργαλεία και θα εξακολουθήσουν. Ενδεικτική είναι επίσης η τάση για αύξηση του μεριδίου των programmatic εργαλείων ραδιοφωνική διαφήμισης, καθώς το 57% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προγραμματίζει να αγοράσει ραδιοφωνικό διαφημιστικό χρόνο με αυτό τον τρόπο.

Στην Ελλάδα, το BUYADSRADIO.com είναι το μοναδικό programmatic εργαλείο ραδιοφωνικής διαφήμισης. Με το BUYADSRADIO.com κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορεί να διαφημιστεί σε περισσότερα από 90 ραδιόφωνα απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Επιπλέον, με τα πρωτοποριακά Έτοιμα Πακέτα Ραδιοφωνικής Διαφήμισης του BUYADSRADIO.com, η αγορά ραδιοφωνικής διαφήμισης γίνεται ακόμη πιο εύκολή. Οι διαφημιζόμενοι επιλέγουν ένα έτοιμο πρόγραμμα ραδιοφωνικής διαφήμισης, με προεπιλεγμένο αριθμό μεταδόσεων σε ραδιόφωνα συγκεκριμένων περιοχών ή ύφους, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Και για λίγο καιρό ακόμη το BUYADSRADIO.com κάνει ΔΩΡΟ τα έξοδα δημιουργίας του ραδιοφωνικού σποτ για κάθε νέο διαφημιζόμενο!

Πηγή: mediapost.com

Φωτεινό το μέλλον της ραδιοφωνικής και της τηλεοπτικής διαφήμισης

Σύμφωνα με έρευνα της egta (του Ευρωπαϊκού οργανισμού εκπροσώπησης των εταιριών πώλησης τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής διαφήμισης) που διενεργήθηκε μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών/μελών της και δημοσιεύθηκε στο Adworld ο κλάδος της ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής διαφήμισης αναμένεται να αναπτυχθεί εντός της επόμενης τριετίας.

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα συμμετείχαν CEOs, υψηλόβαθμα στελέχη και decision makers, των οποίων οι εταιρίες συγκεντρώνουν συνολικά €60 δις σε διαφημιστικά έσοδα. Οι συγκεκριμένες εταιρίες καλύπτουν όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι ερωτηθέντες διαβλέπουν δύο κατευθύνσεις ως τις πλέον υποσχόμενες για να αυξήσουν την προσφορά τους στους καταναλωτές και τους διαφημιζόμενους: (α) νέους τρόπους για να παρέχουν περιεχόμενο στο κοινό και (β) εκμετάλλευση νέων δυνατοτήτων στόχευσης με βάση την ανάλυση δεδομένων που είναι πλέον διαθέσιμες. Επίσης, οι κορυφαίες προτεραιότητες των στελεχών που πήραν μέρος στην έρευνα περιλαμβάνουν την ανάγκη κατασκευής της επόμενες γενιάς τεχνικών μέτρησης κοινού. Αμέσως μετά ακολουθεί η ανάγκη προσαρμογής στον ανταγωνισμό από τους μεγάλους παίχτες της ψηφιακής διαφήμισης και στις αλλαγές κατανάλωσης media περιεχομένου που παρατηρούνται στα νεαρά κοινά.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις διαφημιστικές δυνατότητες, η programmatic διαφήμιση και η στόχευση με βάση τα δεδομένα (data-driven targeting) είναι ξεκάθαρα υψηλές προτεραιότητες και θα αποτελέσουν πιθανότατα πηγές καινοτομίας τόσο για τους σταθμούς (τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς), όσο και για τις διαφημιστικές εταιρίες.

Στο επίκεντρο αυτού του πλαισίου εξέλιξης της ραδιοφωνικής αγοράς βρίσκεται το BUYADSRADIO.com, η μοναδική υπηρεσία που ενώνει διαφημιστικά τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Βασισμένο στις αρχές της programmatic διαφήμισης, το BUYADSRADIO.com προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, να διαφημιστεί στα ραδιόφωνα που επιθυμεί. Όμως και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μπορούν για πρώτη φορά να αντλήσουν διαφημιστικά έσοδα από επιχειρήσεις και επαγγελματίες που απέρριπταν στο παρελθόν τη ραδιοφωνική διαφήμιση για διάφορους λόγους (κόστος, διαδικασίες κτλ.).

Μάθετε περισσότερα για το BUYADSRADIO.com.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση αφορά την προβολή της επιχείρηση σας στο ραδιόφωνο, στα τηλέφωνα:

8003003909 (χωρίς χρέωση)

2106105805 (αστική χρέωση)

ή μέσω e-mail στο: support@buyadsradio.com

 

Πηγές:

 1. adworld.ie
 2. egta.com

Για την πολιτική ενημέρωση οι Ευρωπαίοι εμπιστεύονται το Ραδιόφωνο

Για την ενημέρωση τους σε πολιτικά θέματα, οι Ευρωπαίοι πολίτες προσανατολίζονται στο Ραδιόφωνο και στην Τηλεόραση.

Εμπιστοσύνη στα παραδοσιακά μέσα

Οι Ευρωπαίοι δε θεωρούν το Διαδίκτυο τόσο σημαντική πηγή ενημέρωσης για πολιτικά θέματα.  Σε πρόσφατη μελέτη του Ευρωβαρομέτρου, όταν ερωτήθηκαν ποιο συνδυασμό μέσων συμβουλεύονται για την πολιτική ενημέρωση τους, ανέδειξαν την πρώτη θέση το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση (τα αποτελέσματα ανά μέσο φαίνονται στην ακόλουθη Εικόνα).

Επιπλέον τα αποτελέσματα παρουσίαζαν αυξημένη ομοιογένεια σε όλα τα κράτη μέλη. Οπότε δεν έχει σημασία αν ένας Ευρωπαίος κατοικεί στην Κοπεγχάγη, στην Αθήνα ή την Σόφια – συνολικά οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται πολιτικές ειδήσεις που ανεβαίνουν σε ιστοσελίδες και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών, το Ραδιόφωνο και η Τηλεόραση είναι βασιλιάδες της έμπιστης ενημέρωσης.

Ισορροπία δυνάμεων στην αναζήτηση ειδήσεων

Αν σε επίπεδο αξιοπιστίας το Ραδιόφωνο και η Τηλεόραση παραμένουν αδιαφιλονίκητοι πρωταγωνιστές, η εικόνα διαφοροποιείται όταν οι Ευρωπαίοι ρωτήθηκαν από ποιες πηγές λαμβάνουν την ενημέρωση τους για εθνικά πολιτικά ζητήματα. Ενώ η τηλεόραση παραμένει η πιο σημαντική πηγή πληροφόρηση, το διαδίκτυο κατάφερε να αναρριχηθεί και να βρεθεί περίπου στην ίδια θέση με το ραδιόφωνο και τον γραπτό τύπο (τα αποτελέσματα δίνονται στην ακόλουθη εικόνα).

Το Ραδιόφωνο δε χάνει την ισχύ του

Από τα στοιχεία της παραπάνω έρευνας γίνεται προφανές ότι το Ραδιόφωνο παραμένει το πιο αξιόπιστο Μέσο στην Ευρώπη και ακόμη και σήμερα συναγωνίζεται σαν πηγή ειδήσεων το ψηφιακά μέσα και τον γραπτό Τύπο. Αυτή η ξεχωριστή θέση που απολαμβάνει ανάμεσα στα Μέσα Ενημέρωσης είναι που το καθιστά πάντα ελκυστικό για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Επιπλέον, οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις  έχουν αναβαθμίσει σημαντικά το ρόλο του, τόσο για τους ακροατές (web radio players, podcasts, Radio Apps), όσο και για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να διαφημιστούν σε αυτό. Στον τομέα της Ραδιοφωνικής Διαφήμισης υπάρχει μια υπηρεσία που βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας: το BUYADSRADIO.com.

Το BUYADSRADIO.com παντρεύει την αξιοπιστία των μεγαλύτερων ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών με μια σύγχρονη και απλή στη χρήση πλατφόρμα διαφήμισης, για να μπορούν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, να διαφημιστούν στο Ραδιόφωνο εύκολα και γρήγορα.

Μάθετε περισσότερα για τις παροχές του BUYADSRADIO.com και πως μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση σας να πετύχει τους στόχους της. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση αφορά την προβολή της επιχείρηση σας στο ραδιόφωνο, στα τηλέφωνα:

8003003909 (χωρίς χρέωση)

2106105805 (αστική χρέωση)

ή μέσω e-mail στο: support@buyadsradio.com

Διαφημίσεις σε Τοπικά Ραδιόφωνα: Ανεβάζουν τις επισκέψεις και τις πωλήσεις στο Διαδίκτυο

Εντυπωσιακά ευρήματα από έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιρλανδία, για την επιρροή των Ραδιοφωνικών διαφημίσεων στην επισκεψιμότητα και στις πωλήσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο.

Οι αναφορές ακροαματικότητας σίγουρα είναι χρήσιμες για τους διαφημιζόμενους. Όμως αυτό που έχουν πραγματικά ανάγκη, ιδιαίτερα οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, είναι στοιχεία που αποδεικνύουν την συνεισφορά της ραδιοφωνικής διαφήμισης στην προώθηση προϊόντων. Με αυτή την ανάγκη κατά νου, η εταιρία προώθησης πωλήσεων IRS+ ξεκίνησε μια σειρά ερευνών για να μελετήσει πώς μπορεί το ραδιόφωνο να λειτουργήσει προς όφελος της ψηφιακής παρουσίας των Brands.

Με την ονομασία “Radio Factory Report”, η πρώτη έρευνα δοκιμάζει καμπάνιες που έπαιξαν σε ένα δίκτυο 15 τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών που εκπροσωπεί η IRS+. Οι δύο δοκιμαστικές καμπάνιες στηρίχθηκαν σε παραδοσιακές ραδιοφωνικές διαφημίσεις, ενώ κατεύθυναν τους καταναλωτές στο διαδίκτυο – η πρώτη καμπάνια σε ένα κατάστημα ρουχισμού που λειτουργεί μόνο ψηφιακά και η δεύτερη σε μια εταιρία παραγωγής δερματικών προϊόντων υψηλής ποιότητας με λίγα φυσικά καταστήματα.

 

Επιρροή της ραδιοφωνική διαφήμισης στην επισκεψιμότητα

Σαν αποτέλεσμα της ραδιοφωνική καμπάνιες, το ψηφιακό κατάστημα ρουχισμού παρατήρησε:

 • 11% αύξηση στην κίνηση με 11,147 περισσότερα sessions.
 • 9% αύξηση στα pageviews
 • 10% αύξηση στους χρήστες που επισκέφθηκαν τη σελίδα (8,487)
 • 8% αύξηση στους νέους χρήστες (3.074)

Αντίστοιχα η εταιρία δερματικών προϊόντων παρατήρησε στην ιστοσελίδα της:

 • 156% αύξηση στα sesions
 • 122% αύξηση στα pageviews (261 επιπλέον)
 • 233% αύξηση σε νέους χρήστες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η αύξηση αυτή σημειώθηκε παρότι η καμπάνια έπαιξε μόνο σε ένα σταθμό του δικτύου.

Η αξία των επισκεπτών

Παρότι η έρευνα έδειξε αύξηση της κίνησης και των νέων χρηστών, πόσο πολύτιμοι ήταν αυτοί οι χρήστες για τις εταιρίες αυτές; Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που ακολουθούν είχαν μεγάλη αξία!

Η έρευνα έδειξε για το κατάστημα ρουχισμού 12% αύξηση στις συναλλαγές και 19% αύξηση στα έσοδα από πωλήσεις. Αντίστοιχα, για την εταιρία δερματικών προϊόντων, παρατηρήθηκε μόνο μια συναλλαγή αλλά αυτή συνιστά αύξηση εσόδων κατά 549% καθώς, όπως προαναφέρθηκε, τα προϊόντα της είναι υψηλής αξίας και απευθύνονται σε κοινό που μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά σε αυτά.

Το Ραδιόφωνο είναι η λύση και για το δικό σας E-Shop

Στην Ελλάδα, το BUYADSRADIO.com είναι η μόνη υπηρεσία που δίνει την δυνατότητα στα E-shops και τις τοπικές επιχειρήσεις να διαφημιστούν από ΜΙΑ πλατφόρμα, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και ανταγωνιστικό κόστος, σε δεκάδες ραδιόφωνα από όλη την Ελλάδα.

Μάθετε περισσότερα για το BUYADSRADIO.com.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση αφορά την προβολή της επιχείρηση σας στο ραδιόφωνο, στα τηλέφωνα:

8003003909 (χωρίς χρέωση)

2106105805 (αστική χρέωση)

ή μέσω e-mail στο: support@buyadsradio.com

 

Πηγή: Irish Independent

Αύξηση 12,3% στις διαφημιστικές δαπάνες στο Ραδιόφωνο έως το 2020

Ευχάριστα είναι τα νέα που καταφθάνουν από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού για την διαφήμιση στο ραδιόφωνο!

Σύμφωνα με τον Jack Myers, διάσημο Media Ecologist και πρόεδρο της MyersBizNet, τα επόμενα 3 χρόνια η διαφημιστικές δαπάνες στο ραδιόφωνο πρόκειται να αυξηθούν κατά 12,3%. Ο Κος Myers δημοσίευσε χθες την ετήσια έρευνα του (29th Annual Marketing & Advertising Data and Spending Forecast) με τις σχετικές λεπτομέρειες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κος Myers προβλέπει ότι στην αγορά της Αμερικής, η μερίδα των διαφημιστικών δαπανών που αναλογούν στο ραδιόφωνο θα αυξηθεί από το 2,8% που είναι σήμερα, στο 3% μέχρι το 2020. Στο διάστημα αυτό τα διαφημιστικά έσοδα από τη ραδιοφωνική διαφήμιση πρόκειται να αυξηθούν από τα 15,9 δις δολάρια (2016), στα 17,8 δις δολάρια το 2020. Ανοδική επίσης αναμένεται να παραμείνει η πορεία των διαφημιστικών δαπανών στην ψηφιακή διαφήμιση, με εξαίρεση τις διαφημίσεις σε desktop υπολογιστές με τη χρήση banner (Display Advertising), που πρόκειται να υποστούν σημαντική μείωση. Αναλυτικότερα, εκτιμάται ότι το 2020 οι διαφημιστικές δαπάνες σε banners θα κυμανθούν στα 4,6 δις δολάρια από τα 6,8 δις δολάρια που επενδύθηκαν αντίστοιχα το 2016.

Στον παρακάτω πίνακα δίνονται ενδεικτικά τα μεγέθη της έρευνας.

Πηγή: radioink.com

Το ραδιόφωνο κάνει την διαφορά στις Εκλογές των Η.Π.Α

presidential-1311753_640Ραδιοφωνικά μηνύματα προσαρμοσμένα στις τοπικές αγορές σε πολιτείες κλειδιά της Αμερικής στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Αμερική είναι ένας πιο εύστοχος τρόπος για να κερδίσει κανείς ταλαντευόμενους αναποφάσιστους ψηφοφόρους σε σχέση με την διαφήμιση από διασημότητες ή επιθετικές διαφημίσεις, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση «Η Τοπική Ψήφος 2016.”

Η εταιρία KATZ MEDIA GROUP ανέθεσε στην SPARK NEURO το έκτο και τελευταίο κύμα της έρευνας Τοπική ψήφος που μελετά την αντίδραση του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, όταν εκτίθενται σε μια ποικιλία πολιτικών ραδιοφωνικών διαφημίσεων που προβάλλονται στις τελευταίες ημέρες των εκλογών.

Η μελέτη ανέλυσε τις νευρο-αντιδράσεις των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό μεθόδων ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, αντίδρασης του δέρματος και του προσώπου, ώστε να μετρήσει  την αλληλεπίδραση με τις πολιτικές ραδιοφωνικές διαφημίσεις σε 2 πολιτείες της Αμερικής που γίνεται μάχη μεταξύ Κλιντον και Τραμπ, της Φλόριντας και της Πενσυλβάνιας.

Η μελέτη φέρνει στην επιφάνεια την διορατικότητα για το ποιες ραδιοφωνικές διαφημίσεις δουλεύουν και γιατί, μαζί με το πώς ο τοπικισμός και το μήνυμα που επικοινωνείτε είναι παράγοντες σημαντικοί που κάνουν την  πολιτική διαφήμιση επιτυχής.

Βασικά πορίσματα περιλαμβάνουν:

 • Η Τοπική Διαφήμιση είναι ζωτικής σημασίας.

Τοπικές ραδιοφωνικές διαφημίσεις (διαφημίσεις που περιέχουν μαρτυρίες πολιτών από την μοναδική περιοχή που «βγαίνει» το διαφημιστικό σποτ) έχουν σημαντικό όφελος στην ενεργοποίηση των αναποφάσιστων πολιτών, αυξάνοντας τα επίπεδα προσοχής (+ 13% σε σχέση με αντίστοιχες διαφημίσεις σε μαρτυρίες πολιτών από άλλη γεωγραφική περιοχή) και διατηρώντας την προσοχή για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα καθ ‘όλη τη διάρκεια της τοπικής διαφήμισης. Γενικότερα, οι διαφημίσεις που λένε ιστορίες από πραγματικούς, ντόπιους ανθρώπους είναι ισχυρότερες σε συναισθήματα και προσοχή από τις διαφημίσεις με διασημότητες, επιθετικές διαφημίσεις ή οποιαδήποτε άλλη στρατηγική.

 • Τα Στοχευμένα Μηνύματα έχουν απόκριση

Οι στοχευμένες πολιτικές ραδιοφωνικές διαφημίσεις, όπως εκείνες που προορίζονται για ηλικιωμένους, μαμάδες και Αφρο-αμερικανούς, κάνουν μια πολύ μεγαλύτερη εντύπωση σε σχέση με αυτές που προσανατολίζονται προς τη γενική αγορά. Συγκεκριμένα, στη διαφήμιση της Κλίντον με την Αmanda Strine, η οποία επικεντρώνεται στην προσπάθεια της να στηρίξει το άρρωστο παιδί της, το ραδιοφωνικό σποτ κέρδισε κορυφαία βαθμολογία μεταξύ των γονέων (87% συναισθηματική εμπλοκή, 54% προσοχή) σε σχέση με όσους δεν είναι γονείς (36% και 37%, αντίστοιχα. )

Ο STACEY LYNN SCHULMAN, αναλυτής της KATZ MEDIA GROUP EVP, δήλωσε: «Καθώς οδεύουμε προς τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι προεδρικοί υποψήφιοι είναι σε ισοπαλία σε βασικές πολιτείες κλειδιά, αφήνοντας τη διαφήμιση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σηκώσουν το βάρος της μετάδοσης των τελικών μηνυμάτων στους ψηφοφόρους.  Αυτή η μελέτη εντόπισε μερικά κρίσιμα κομμάτια για την αξία του ραδιοφώνου ως εργαλείο της εκστρατείας όπως και ποιες ραδιοφωνικές διαφημίσεις δουλεύουν σε ένα διαφημιστικό πρόγραμμα και γιατί.”

Πηγή: http://www.allaccess.com

To ραδιόφωνο πιο αποδοτικό στο «χτίσιμο» εμπορικού σήματος

research_radiocenter_radio_multiplierΣύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα (3/11/16), το ραδιόφωνο μπορεί να βελτιώσει τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας μίας διαφημιστικής καμπάνιας περισσότερο από 20%, γιατί βοηθά ένα εμπορικό σήμα να κερδίσει «μερίδιο στο μυαλό» των καταναλωτών.

Το Radiocentre, η εμπορική ένωση του Βρετανικού ραδιοφώνου, είπε ότι η νέα έρευνα του, που ονομάζεται «Ραδιόφωνο: Ο πολλαπλασιαστής του εμπορικού σήματος», δείχνει πώς η ραδιοφωνική διαφήμιση μόνη της «επεκτείνει το νοητικό δίκτυο συσχετίσεων» που μπορεί να έχει μία μάρκα και αυξάνει το μερίδιο του μυαλού για ένα εμπορικό σήμα, αυξάνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας της μάρκας.

Το Radiocentre είπε ότι εμπνεύστηκε από τον Καθηγητή Byron Sharp από την Αυστραλία, ο οποίος έχει υποστηρίξει στα βιβλία του «Πώς αναπτύσσονται οι Μάρκες», στις ενότητες 1 και 2, ότι τα εμπορικά σήματα που έρχονται εύκολα στο μυαλό μας καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το τι αγοράζουμε». Προτείνει επίσης ότι τα εμπορικά σήματα πρέπει να στοχεύουν περισσότερο σε αυτούς που αγοράζουν λιγότερο τη μάρκα (σε λιγότερη συχνότητα ή και καθόλου), γιατί αυτοί έχουν και την μεγαλύτερη δυναμική αύξησης πωλήσεων και άρα ανάπτυξης.

Το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο Differentology τέσταρε διαφημίσεις 6  καταναλωτικών μαρκών σε έξι ομάδες των 600 ατόμων και συνέκρινε την επίδραση δύο τηλεοπτικών  διαφημίσεων με μια τηλεοπτική διαφήμιση και δύο ραδιοφωνικές διαφημίσεις.

Ενώ οι δύο τηλεοπτικές διαφημίσεις βοήθησαν την ενίσχυση του μέσου αριθμού των φορών που ένας καταναλωτής θα σκεφτεί ένα εμπορικό σήμα, μία τηλεοπτική διαφήμιση και δύο ηχητικές διαφημίσεις είχαν ένα επιπλέον 6% όφελος, και ήταν περίπου 15% φθηνότερο – καθιστώντας το ραδιόφωνο περισσότερο από 20%  αποδοτικό.

Το Radiocentre πρόσθεσε ότι “πολλαπλές ραδιοφωνικές εκτελέσεις και “διακριτά  ηχητικά γνωρίσματα” βοηθούν επίσης ένα εμπορικό σήμα να ξεχωρίζει στον ήχο.

Ο εμπορικός εκπρόσωπος του Αγγλικού ραδιοφώνου είπε ότι πραγματοποίησε την έρευνα για να αποδείξει στους διαφημιστές των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG) ότι το ραδιόφωνο δεν είναι απλά ένα μέσο προώθησης τακτικής στρατηγικής, αλλά μπορεί επίσης να χτίσει εμπορικά σήματα.

Ο Mark Barber, διευθυντής σχεδιασμού του Radiocentre, δήλωσε: “Για πολλά χρόνια έχουμε προωθήσει την καταλληλότητα του ραδιοφώνου σε καμπάνιες που αφορούν χτίσιμο ενός εμπορικού σήματος (brand-building) και αυτή η μελέτη είναι το τελευταίο κομμάτι του πάζλ που στηρίζει αυτήν την θεωρία, αφού παρέχει ισχυρές αποδείξεις της επίδρασης του ραδιοφώνου σε μετρήσεις χαρακτηριστικών γνωρισμάτων μίας μάρκας.

Ελπίζω ότι τα ευρήματα και η πρακτική καθοδήγηση που παρέχει ενισχύει  την εμπιστοσύνη περισσοτέρων διαφημιστών, ώστε να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητές του ραδιοφώνου στο brand-building”.

Ο Mike Gordon, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Global Radio, είπε: “ο Byron Sharp μας έχει διδάξει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξεις τις μάρκες είναι να τις κάνεις  ευκολότερο να τις αγοράσεις, καθιστώντας τες όχι μόνο φυσικά διαθέσιμες αλλά και διανοητικά διαθέσιμες σε περιπτώσεις αγοράς.” Διανοητικά διαθέσιμες σημαίνει πόσο εύκολα ένα εμπορικό σήμα έρχεται στο μυαλό όταν είμαστε σε διάθεση αγοράς.

“Αυτή η εξαιρετική μελέτη από το Radiocentre μας δείχνει τώρα ότι οι διαφημιστές μπορούν να επιτύχουν αυτή την αύξηση απλά προσθέτοντας το ραδιόφωνο στα σχέδια της τηλεόρασης.”

Kατεβάστε εδώ όλη την έρευνα.

Πηγή: Campaignlive.co.uk