Σπάει όλα τα ρεκόρ η Ραδιοφωνική Διαφήμιση στη Βρετανία

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 η διαφημιστική δαπάνη στις ραδιοφωνικές διαφημίσεις ήταν η υψηλότερη που έχει καταγραφεί από τότε που διατηρούνται στοιχεία.

Η ραδιοφωνική διαφημιστική δαπάνη στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε ανάπτυξη της τάξη του 3,7%, με κύκλο 10,8£ δις, το πρώτο εξάμηνο του 2017. Αυτή είναι η υψηλότερη εξαμηνιαία διαφημιστική δαπάνη οποιασδήποτε χρονιάς από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές το 1982.

Τα έσοδα των ραδιοφωνικών σταθμών αυξήθηκαν κατά 11,1% μεταξύ του δεύτερου τριμήνου πέρυσι και του αντίστοιχου φετινού. Συναγωνίζονται έτσι μαζί με τα ψηφιακά Μέσα στην επίτευξη διψήφιας ανάπτυξης σε ένα τετράμηνο που ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τα παραδοσιακά Μέσα. Η πρόεδρος του Radiocenter, της ραδιοφωνικής ένωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε σχετικά: «Οι διαφημιστικές δαπάνες του ραδιοφώνου στο 2ο τρίμηνο του 2017 δεν είναι τίποτε λιγότερο από εξαιρετικές. Η σταθερή ανάπτυξη στον τομέα μας δεν είναι πυροτέχνημα, το ραδιόφωνο έχει αποδώσει σταθερά καλά τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας την πολυετή ελκυστικότητα του μέσου μας, παρά τη συντριπτική ανησυχία με τις ψηφιακές πλατφόρμες. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τις δαπάνες ραδιοφωνικών διαφημίσεων να δείχνουν τέτοια ανθεκτικότητα, στο πλαίσιο ενός εξαιρετικού συνόλου αριθμητικών στοιχείων συνολικά.»

Παράδειγμα προς μίμηση η Βρετανική Αγορά

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά τον ορθό προσανατολισμό της βρετανικής αγοράς προς τη ραδιοφωνική διαφήμιση, που στηρίζεται στην ενημέρωση των ενδιαφερόντων (εταιριών, επαγγελματιών, οργανισμών κτλ.) σχετικά με τα πλεονεκτήματα της σε ένα περιβάλλον που κυριαρχείται από τα Ψηφιακά Μέσα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Ραδιόφωνο είναι το μόνο από τα παραδοσιακά Μέσα που έχει ενταχθεί χωρίς προβλήματα στο ψηφιακό περιβάλλον – όλα τα smartphones διαθέτουν ραδιοφωνικό δέκτη και χρησιμοποιούνται και ως φορητά ραδιόφωνα, επιτρέποντας σας να προσεγγίζεται τους πελάτες σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, όπου κι αν βρίσκονται, ότι κι αν κάνουν.
  • Η Ραδιοφωνική και η ψηφιακή προβολή μπορούν να συνδυαστούν άψογα στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου πλάνου διαφήμισης.
  • Το Ραδιόφωνο παραμένει το πιο ανταγωνιστικό Μέσο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν σε ένα μεγάλο κοινό, με υψηλή συχνότητα και ανταγωνιστικό κόστος.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτά τα πλεονεκτήματα;

Ευκαιρίες στην Ελληνική Αγορά

Για τις περισσότερες μικρές και μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις η ραδιοφωνική διαφήμιση μέχρι σήμερα παρέμενε ένα διακαής, αλλά ανεκπλήρωτος πόθος. Οι σύνθετες διαδικασίες που συνεπάγονταν και αυξημένα έξοδα, καθιστούσαν απαγορευτική τη διαφήμιση στο ραδιόφωνο. Όμως, πλέον, τα παραπάνω ζητήματα ξεπερνιούνται με το BUYADSRADIO.com.

Με το BUYADSRADIO.com κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορεί να διαφημιστεί σε περισσότερα από 90 ραδιόφωνα απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Επιπλέον, με τα πρωτοποριακά Έτοιμα Πακέτα Ραδιοφωνικής Διαφήμισης του BUYADSRADIO.com, η αγορά ραδιοφωνικής διαφήμισης γίνεται ακόμη πιο εύκολή. Οι διαφημιζόμενοι επιλέγουν ένα έτοιμο πρόγραμμα ραδιοφωνικής διαφήμισης, με προεπιλεγμένο αριθμό μεταδόσεων σε ραδιόφωνα συγκεκριμένων περιοχών ή ύφους, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Και για λίγο καιρό ακόμη το BUYADSRADIO.com κάνει ΔΩΡΟ τα έξοδα δημιουργίας του ραδιοφωνικού σποτ για κάθε νέο διαφημιζόμενο!

Μάθετε πώς μπορείτε να ενισχύεστε τη διαφημιστική σας παρουσία με το BUYADSRADIO.com!

Επικοινωνήστε για οποιαδήποτε ερώτηση αφορά την προβολή της επιχείρηση σας στο ραδιόφωνο, στα τηλέφωνα:

8003003909 (χωρίς χρέωση)

2106105805 (αστική χρέωση)

ή μέσω e-mail στο: support@BUYADSRADIO.com

 

Πηγή: radiotoday.co.uk