Το Ραδιόφωνο αυξάνει τις διαδικτυακές αναζητήσεις για τις επιχειρήσεις

To Radio Advertising Bureau (R.A.B.) των Η.Π.Α. έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας έρευνας που φαίνεται να αποδεικνύει ότι οι ραδιοφωνικές διαφημίσεις αυξάνουν σημαντικά τις διαδικτυακές αναζητήσεις προϊόντων, brands και υπηρεσιών. Με βάση την ανάλυση περισσότερων από 2.100 διαφημίσεων σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε έξι διαφορετικές κατηγορίες, σημειώθηκε αύξηση 29% στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω Google Search. Σημειώνεται επίσης ότι το ραδιόφωνο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό ως προς την αύξηση των αναζητήσεων τις καθημερινές και κυρίως στη διάρκεια της ημέρας.

“Γνωρίζουμε ήδη ότι το ραδιόφωνο προσφέρει μια ισχυρή απόδοση στην επένδυση των διαφημιστών, τώρα γνωρίζουμε ότι αυξάνει, εκτός από άλλες μετρήσεις, και τα αποτελέσματα αναζήτησης σε διάφορες κατηγορίες διαφημίσεων”, δήλωσε η πρόεδρος και CEO της RAB, κα. Erica Farber. Ο πρόεδρος της MEDIA MONITORS κος. Philippe Generali πρόσθεσε “Η μελέτη αποδεικνύει ότι το ραδιόφωνο επηρεάζει σημαντικά τις ψηφιακές συμπεριφορές και δραστηριότητες – και είναι ακόμη πιο σημαντικό στον ψηφιακό κόσμο και στο ηλεκτρονικό εμπόριο». Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε για τα αποτελέσματα της έρευνας κάνοντας κλικ εδώ. Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή μια σύνοψη των πιο σημαντικών αποτελεσμάτων της έρευνας κάνοντας κλικ εδώ.

Ο διπλός ρόλος του Ραδιοφώνου

Η παρούσα έρευνα έρχεται να αναδείξει για ακόμη μια φορά την ευελιξία και αποτελεσματικότητα της ραδιοφωνικής διαφήμισης σε ένα κατ’ εξοχήν ψηφιακό κόσμο. Το ραδιόφωνο παραμένει ένα κορυφαίο Μέσο για μαζική προσέγγιση (Mass Reach Media), φτάνοντας στους καταναλωτές σε οποιοδήποτε σημείο και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σαν αποτέλεσμα αποφέρει ισχυρή απόδοση της διαφημιστικής επένδυσης. Και το πιο σημαντικό στοιχείο; Όταν το ραδιόφωνο αποτελεί μέρος μίας διαφημιστικής καμπάνιας που περιλαμβάνει περισσότερα του ενός Μέσα, βελτιώνει την εικόνα και αναγνώριση ενός Brand (Brand Awareness). Είναι με άλλα λόγια το πιο σημαντικό και αποτελεσματικό συμπληρωματικό Μέσο για τις περισσότερες online καμπάνιες.

Για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του ραδιοφώνου, συνδυάζοντας το με την online προβολή τους, χωρίς δυσκολία και χωρίς περιττές διαδικασίες υπάρχει το BUYADSRADIO.com. Με το BUYADSRADIO.com κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορεί να διαφημιστεί σε περισσότερα από 90 ραδιόφωνα απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Επιπλέον, με τα πρωτοποριακά Έτοιμα Πακέτα Ραδιοφωνικής Διαφήμισης του BUYADSRADIO.com, η αγορά ραδιοφωνικής διαφήμισης γίνεται ακόμη πιο εύκολή. Οι διαφημιζόμενοι επιλέγουν ένα έτοιμο πρόγραμμα ραδιοφωνικής διαφήμισης, με προεπιλεγμένο αριθμό μεταδόσεων σε ραδιόφωνα συγκεκριμένων περιοχών ή ύφους, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Και για λίγο καιρό ακόμη το BUYADSRADIO.com κάνει ΔΩΡΟ τα έξοδα δημιουργίας του ραδιοφωνικού σποτ για κάθε νέο διαφημιζόμενο!

Μάθετε πώς μπορείτε να ενισχύεστε τη διαφημιστική σας παρουσία με το BUYADSRADIO.com!

Επικοινωνήστε για οποιαδήποτε ερώτηση αφορά την προβολή της επιχείρηση σας στο ραδιόφωνο, στα τηλέφωνα:

8003003909 (χωρίς χρέωση)

2106105805 (αστική χρέωση)

ή μέσω e-mail στο: support@BUYADSRADIO.com