Τα Σημαντικότερα Πλεονεκτήματα της Ραδιοφωνικής Διαφήμισης

Πριν τον σχεδιασμό μιας καινούργιας διαφημιστικής καμπάνιας για τα προϊόντα σας, έχετε πάντα το δύσκολο έργο της σύγκρισης διαφορετικών Μέσων, για να επιλέξετε εκείνο ή εκείνα που θα μεταδώσουν με μεγαλύτερη επιτυχία το μήνυμα σας προς τους υποψήφιους πελάτες σας. Σε αυτή τη διαδικασία που αφορά κάθε διαφημιστική σας ενέργεια είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της ραδιοφωνικής διαφήμισης. Γιατί, όταν γίνεται σωστά, μια ραδιοφωνική διαφημιστική καμπάνια μπορεί να προσφέρει για την επιχείρηση σας και επικερδείς νέους πελάτες και μια ασυναγώνιστη απόδοση επένδυσης (ROI).

Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς τα 3 μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Ραδιοφωνικής Διαφήμισης.

1. Είναι πιο Οικονομική

Όταν απευθύνεστε σε ένα μεγάλο (ή σε πανελλαδικό) κοινό, η Ραδιοφωνική Διαφήμιση είναι  πολύ πιο φιλική στο πορτοφόλι σας σε σχέση με τα άλλα Μέσα μεγάλης εμβέλειας (όπως η TV, ο τύπος ή και κάποιες μορφές διαδικτυακής διαφήμισης). Μόνο για τη δημιουργία τους, οι τηλεοπτικές και οι έντυπες διαφημίσεις, απαιτούν εξ αρχής ένα μεγάλο κόστος που μεταφράζεται σε σκηνοθέτες, σεναριογράφους, ηθοποιούς, έξοδα παραγωγής και μοντάζ, σχεδιαστές, φωτογράφους και…και… η λίστα είναι ατελείωτη. Αν σε αυτά προστεθεί και το κόστος μετάδοσης στα κανάλια ή/και εκτύπωσης και κυκλοφορίας στον Τύπο, το κόστος γίνεται απλησίαστο για τις περισσότερες επιχειρήσεις.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της ραδιοφωνικής διαφήμισης είναι ότι το κόστος παραγωγής και μετάδοσης ενός ραδιοφωνικού σποτ αποτελεί συνήθως ένα (αρκετά μικρότερο) ποσοστό του αντίστοιχου κόστους τηλεοπτικής ή/και έντυπης διαφήμισης, για το μέγεθος κοινού που προαναφέρθηκε. Μάλιστα, το τελικό κόστος είναι χαμηλότερο και από το κόστος μιας ευρείας κλίμακας διαδικτυακής διαφήμισης, με το ραδιόφωνο να προσεγγίζει με μεγαλύτερη συχνότητα, μεγαλύτερο εύρος κοινού. Συνεπώς, αν ζητάτε διαφήμιση σε υψηλή συχνότητα, σε μεγάλο κοινό, με ανταγωνιστικό κόστος, το Ραδιόφωνο είναι η πιο ανταγωνιστική λύση!

Διαφημιστείτε με το BUYADSRADIO.com πανελλαδικά με τα νέα πακέτα ραδιοφωνικής διαφήμισης και το ραδιοφωνικό ΣΠΟΤ σας το κάνουμε ΔΩΡΟ! Δείτε όλα τα πακέτα εδώ!

2. Είναι πιο Αποδοτική

Πόσος καιρός χρειάζεται για να βγει στον αέρα μια τηλεοπτική ή μια έντυπη διαφήμιση μεγάλης εμβέλειας; Πόσο καιρό νωρίτερα πρέπει να σχεδιαστεί ο προγραμματισμός της και να κλειστούν οι θέσεις προβολής ή εκτύπωσης; Αν θέλετε να δοκιμάσετε την απόδοση μιας πανελλαδικής διαφήμισης στην τηλεόραση ή στον Τύπο, ο σχεδιασμός και η παραγωγή πρέπει να γίνουν πολλούς μήνες πριν η διαφήμιση βγει στον αέρα ή στο χαρτί, με ό, τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και εργατοώρες.

Η παραγωγή μιας ραδιοφωνικής διαφήμισης υψηλής ποιότητας μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ακόμη σε διάστημα μιας ή δύο εβδομάδων, ενώ ο προγραμματισμός της στα ραδιόφωνα στο μισό σχεδόν χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης σας στο ραδιόφωνο αστραπιαία, σχεδόν από τη στιγμή που τη σκεφτήκατε. Η αποδοτικότητα της ραδιοφωνικής διαφήμισης ως προς το χρόνο παραγωγής και μετάδοσης της είναι ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της!

Τώρα, με το BUYADSRADIO.com, η ραδιοφωνική σας διαφήμιση παίζει σε περισσότερα από 90 ραδιόφωνα από όλη την Ελλάδα, χωρίς χρονοτριβή. Δείτε όλα τα πακέτα εδώ!

3. Φέρνει άμεσα Μετρήσιμα Αποτελέσματα

Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα της Ραδιοφωνικής Διαφήμισης, ειδικά για επιχειρήσεις και e-shops που ενδιαφέρονται για την άμεση απόκριση της διαφήμισης τους, είναι η δυνατότητα που τους δίνει για γρήγορα, μετρήσιμα αποτελέσματα με υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης.

Όταν, για παράδειγμα, σκοπός της ραδιοφωνικής διαφήμισης είναι η τηλεφωνική επικοινωνία των πιθανών πελατών σας για εκδήλωση ενδιαφέροντος, από τις πρώτες μέρες εκπομπής της είναι ξεκάθαρο αν το μήνυμα σας δουλεύει αποδοτικά ή όχι. Σε συνδυασμό με την ταχύτητα παραγωγής ενός νέου σποτ (όπως αναφέρθηκε πιο πάνω), μπορείτε άμεσα να διορθώσετε μια διαφήμιση που δεν αποδίδει, πριν καλά καλά αρχίσετε να ανησυχείτε για τα αρνητικά αποτελέσματα. Σε σύγκριση με τους χρόνους απόκρισης μιας έντυπης διαφήμισης, που με μεγάλη δυσκολία αποτιμώνται, αλλά και με τους χρόνους που απαιτούνται για να αλλάξετε μια τηλεοπτική διαφήμιση που δεν αποδίδει, το ραδιόφωνο προσφέρει ξεκάθαρα πλεονεκτήματα. Αλλά και σε σχέση με την απόκριση μιας διαδικτυακής διαφήμισης, έχετε πολύ πιο ξεκάθαρα αποτελέσματα με τη ραδιοφωνική διαφήμιση, αφού κάθε ψηφιακό διαφημιστικό εργαλείο (Google AdWords, Facebook κτλ.) που έχετε συνδέσει με τη σελίδα σας, έχει την τάση να αποδίδει στις δικές του διαφημίσεις τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα, με αποτέλεσμα συχνά να επικρατεί ένα χάος στα στατιστικά που παίρνετε.

Με τα νέα έτοιμα πακέτα ραδιοφωνικής διαφήμισης από το BUYADSRADIO.com μπορείτε άμεσα να ανακαλύψετε ποιο σποτ σας φέρνει περισσότερους πελάτες! Δείτε όλα τα πακέτα εδώ!

Η Ραδιοφωνική Διαφήμιση, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, μπορεί να προσφέρει ασύγκριτα πλεονεκτήματα για την επιχείρηση σας. Θα είναι χαρά μας να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη ραδιοφωνική διαφημιστική σας καμπάνια.

Επικοινωνήστε για οποιαδήποτε ερώτηση αφορά την προβολή της επιχείρηση σας στο ραδιόφωνο, στα τηλέφωνα:

8003003909 (χωρίς χρέωση)

2106105805 (αστική χρέωση)

ή μέσω e-mail στο: support@BUYADSRADIO.com