Η διαφήμιση των E-Shops στο Βρετανικό Ραδιόφωνο σπάει όλα τα ρεκόρ!

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του emarketer.com, το Βρετανικό ραδιόφωνο κατάφερε μέσα στο 2016 να απορροφήσει τα υψηλότερα ετήσια διαφημιστικά έσοδα από κάθε άλλη χρονιά! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Radiocenter, το πόσο που δαπανήθηκε στη ραδιοφωνική διαφήμιση αγγίζει τα 645,8£ εκατομμύρια (περίπου 741 εκατομμύρια €).

Η αύξηση εσόδων αγγίζει το 5,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2015) ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που τα ετήσια έσοδα του ραδιοφώνου από διαφήμιση σημειώνουν άνοδο.

Εκτός από τους παραδοσιακούς διαφημιζόμενους (αυτοκινητοβιομηχανία, ψυχαγωγία, τραπεζικούς οργανισμούς και κυβερνητικές υπηρεσίες), παρατηρήθηκε μια αύξηση της ραδιοφωνικής διαφήμισης online εμπορικών καταστημάτων (E-shops) κατά 90% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η επένδυση της αγοράς των E-shops στη ραδιοφωνική διαφήμιση κυμάνθηκε στα 12,4£ εκατομμύρια (περίπου 14,2 εκατομμύρια €).

H εντυπωσιακή προτίμηση των E-shops στη ραδιοφωνική διαφήμιση οφείλεται πιθανόν σε μια σειρά από λόγους:

  1. Ο κορεσμός της online διαφήμισης, που οδηγεί σε υψηλότερο ανταγωνισμό και κατά συνέπεια σε υψηλότερο κόστος διαφήμισης στις υπηρεσίες που στηρίζονται στο μοντέλο πλειστηριασμού (Google AdWords©, Facebook©, Instagram© κλπ.)
  2. Η εκμετάλλευση τοπικών αγορών στην οποία η ραδιοφωνική διαφήμιση αποδεδειγμένα κυριαρχεί εδώ και χρόνια.
  3. Η δυνατότητα στόχευσης πιθανών πελατών, χωρίς κόστος streaming (το ραδιόφωνο εκπέμπει δωρεάν) και σε ώρες που κανένα άλλο μέσο δεν μπορεί να τους προσεγγίσει (πχ μετακινήσεις).

Στην Ελλάδα, το BUYADSRADIO.com είναι η μόνη υπηρεσία που δίνει την δυνατότητα στα E-shops και τις τοπικές επιχειρήσεις να διαφημιστούν από ΜΙΑ πλατφόρμα, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και ανταγωνιστικό κόστος, σε δεκάδες ραδιόφωνα από όλη την Ελλάδα.

Μάθετε περισσότερα για το BUYADSRADIO.com.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση αφορά την προβολή της επιχείρηση σας στο ραδιόφωνο, στα τηλέφωνα:

8003003909 (χωρίς χρέωση)

2106105805 (αστική χρέωση)

ή μέσω e-mail στο: support@buyadsradio.com