Σε άνοδο η Programmatic Ραδιοφωνική Διαφήμιση

Σε έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία τεχνολογίας πολυμέσων WideOrbit, ερωτήθηκαν διαφημιστικά στελέχη και στελέχη της αγοράς των ΜΜΕ, καθώς και επαγγελματίες του ραδιοφωνικού κλάδου σχετικά με την πρόθεση τους να αγοράσουν ραδιοφωνική διαφήμιση και digital ψηφιακό περιεχόμενο από programmatic πλατφόρμες εντός των επόμενων 12 μηνών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ανάμεσα στα στελέχη που ήδη επενδύουν στην ραδιοφωνική διαφήμιση, το 100% απάντησε ότι θα διατηρήσει ή θα αυξήσει το πλήθος των ραδιοφωνικών διαφημίσεων που αγοράζει μέσα από programmatic πλατφόρμες σε αυτό το διάστημα.

Η έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 9000 στελέχη, διενεργηθεί την άνοιξη,  ενώ τα αποτελέσματα της ανακοινώθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες. Άλλο ένα σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι το μεγάλο ποσοστό των στελεχών της ευρύτερης ραδιοφωνικής αγοράς (30%) στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ήδη αγοράζουν ραδιοφωνική διαφήμιση με programmatic εργαλεία και θα εξακολουθήσουν. Ενδεικτική είναι επίσης η τάση για αύξηση του μεριδίου των programmatic εργαλείων ραδιοφωνική διαφήμισης, καθώς το 57% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προγραμματίζει να αγοράσει ραδιοφωνικό διαφημιστικό χρόνο με αυτό τον τρόπο.

Στην Ελλάδα, το BUYADSRADIO.com είναι το μοναδικό programmatic εργαλείο ραδιοφωνικής διαφήμισης. Με το BUYADSRADIO.com κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορεί να διαφημιστεί σε περισσότερα από 90 ραδιόφωνα απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Επιπλέον, με τα πρωτοποριακά Έτοιμα Πακέτα Ραδιοφωνικής Διαφήμισης του BUYADSRADIO.com, η αγορά ραδιοφωνικής διαφήμισης γίνεται ακόμη πιο εύκολή. Οι διαφημιζόμενοι επιλέγουν ένα έτοιμο πρόγραμμα ραδιοφωνικής διαφήμισης, με προεπιλεγμένο αριθμό μεταδόσεων σε ραδιόφωνα συγκεκριμένων περιοχών ή ύφους, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Και για λίγο καιρό ακόμη το BUYADSRADIO.com κάνει ΔΩΡΟ τα έξοδα δημιουργίας του ραδιοφωνικού σποτ για κάθε νέο διαφημιζόμενο!

Πηγή: mediapost.com