Ραδιοφωνική Διαφήμιση – Tips για μικρές επιχειρήσεις

Η διαφήμιση μιας μικρής επιχείρησης απαιτεί διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τις στρατηγικές μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Αν είστε ιδιοκτήτης μια μικρής ή τοπικής επιχείρησης γνωρίζετε από πρώτο χέρι τις διαφορές. Πρώτα από όλα χρειάζεστε διαφημιστικές προτάσεις που να λειτουργούν αποδοτικά με μικρότερο κόστος. Επιπλέον, θέλετε να αυξήσετε την επιρροή σας στις περιοχές που κατοικούν οι πελάτες σας. Τέλος, και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό για την επιχείρηση σας, χρειάζεστε διαφήμιση που αναδεικνύει την υπεροχή σας στην περιοχή που δραστηριοποιήστε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Ραδιόφωνο είναι ένα μέσο που ταιριάζει γάντι στις μικρές και τοπικές επιχειρήσεις. Το Ραδιόφωνο μπορεί να είναι οικονομικά πιο αποδοτικό από άλλα. Επιπλέον, το πλήθος το σταθμών σε κάθε περιοχή, καθιστά το ραδιόφωνο εξαιρετικό στην μετάδοση του διαφημιστικού μηνύματος σας αποκλειστικά στο κοινό που σας ενδιαφέρει.

Δεν έχετε ξαναδοκιμάσει τη ραδιοφωνική διαφήμιση για την επιχείρηση σας; Δεν ξέρετε τι να προσέξετε; Κανένα πρόβλημα! Με οδηγό την εμπειρία μας, σας παρουσιάζουμε τα 3 πιο σημαντικά tips για τη ραδιοφωνική διαφήμιση μιας μικρής ή τοπικής επιχείρησης!

 

TIP 1: Χρησιμοποιήστε την “Τοπική” προσέγγιση προς όφελος σας

Το γεγονός ότι είστε μια μικρή, τοπική επιχείρηση είναι ένα στοιχείο που μπορείτε να αναδείξετε σε εξαιρετικό ατού για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Όσα κι αν κερδίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις με τις ευρείας κλίμακας διαφημίσεις τους, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την εξειδίκευση σε τοπικό επίπεδο των μικρών επιχειρήσεων. Αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσετε προς όφελος σας.

Για παράδειγμα αν η επιχείρηση σας παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα στις Σέρρες, το γεγονός ότι έχετε την έδρα σας σε αυτό το νομό είναι μεγάλο όφελος για τους κατοίκους του νομού Σερρών και των γύρω νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Βάλτε στο επίκεντρο της ραδιοφωνικής σας διαφήμισης ότι είστε μια έμπιστη και καθιερωμένη επιχείρηση στην περιοχή σας και οι πιθανοί πελάτες σας θα ανταποκριθούν.

 

TIP 2: Δείξτε ότι είστε πρωτοπόροι

Στην διαφήμιση μιας μικρής ή τοπικής επιχείρησης, ένας τρόπος για να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας (μεγάλους και μικρούς) είναι να δώσετε έμφαση μέσα από τη ραδιοφωνική σας διαφήμιση στα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες που είστε εξειδικευμένοι και επιτυχημένοι. Μπορεί το σημείο υπεροχής σας να είναι η ταχύτητα στην παράδοση ή η ποιότητα της εξυπηρέτησης πελατών σας ή ότι παρέχεται μια υπηρεσία που κανείς από τους ανταγωνιστές σας δεν προσφέρει.

Αυτό το tip μπορεί να έχει εφαρμογή γενικά στη διαφήμιση της επιχείρησης σας και όχι μόνο στη ραδιοφωνική σας στρατηγική. Κάθε σημείο που αποδεδειγμένα σας φέρνει σε πλεονεκτική θέση πρέπει να το χρησιμοποιείτε.

 

TIP 3: Παίξτε τις διαφημίσεις σας στο σωστό σταθμό τη σωστή στιγμή

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε τους κατάλληλους ραδιοφωνικούς σταθμούς για να παίξετε τη ραδιοφωνική σας διαφήμιση. Ιδιαίτερα εσείς που θέλετε να εστιάσετε την προβολή σας σε τοπική κλίμακα, θέλετε να σιγουρευτείτε ότι το σποτ σας ακούγεται στους σωστούς ακροατές.

Πώς θα πάρετε λοιπόν αυτή την απόφαση; Θα πρέπει πρώτα από όλα να καταλάβετε το κοινό σας. Ξεκινήστε κάνοντας ερωτήσεις όπως:

  • Ποιοι πελάτες απαρτίζουν το κοινό μου;
  • Σε ποια ηλικιακή ομάδα ανήκουν;
  • Ποιες είναι οι ώρες που έχουν περισσότερη πιθανότητα να ακούν ραδιόφωνο;
  • Από τους τοπικούς σταθμούς, ποιους θα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ακούσουν;

Όσο πιο καθορισμένο είναι το κοινό σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να προχωρήσετε στη σωστή επιλογή.

TIP 4: Χρησιμοποιήστε το BUYADSRADIO.com

Το BUYADSRADIO.com είναι μια υπηρεσία κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες για ραδιοφωνική διαφήμιση των μικρών και τοπικών επιχειρήσεων.

Το BUYADSRADIO.com σας συμφέρει γιατί:

  • Σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται εσείς το κόστος της ραδιοφωνική διαφήμισης. Μπορείτε να ξεκινήσετε να διαφημίζεστε ακόμη και με 10€ (ανάλογα με την περιοχή που θέλετε να διαφημιστείτε).
  • Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς και να φτιάξετε ένα πρόγραμμα προβολής που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις δικές σας ανάγκες. Εσείς αποφασίζετε που, πότε και πόσο συχνά διαφημίζεστε.
  • Γλιτώνετε χρόνο και χρήμα! Όλη η διαδικασία, από το ανέβασμα της διαφήμιση σας μέχρι την απόδειξη για το λογιστήριο σας γίνεται αυτόματα, από τον υπολογιστή σας. Δε χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε δευτερόλεπτο σε συζητήσεις ή συναντήσεις με διαφημιστικές εταιρίες ή ραδιοφωνικούς σταθμούς.
  • Έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της υπηρεσίας και για τα κοινά τους με μικρό κόστος. Έτσι εξοικονομείτε ακόμη περισσότερο χρόνο στο σχεδιασμό της προβολής σας.
  • Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και οικονομικά το σποτ σας! Αν δεν έχετε έτοιμο ραδιοφωνικό σποτ σας βοηθάμε να το δημιουργήσετε με έναν από τους έμπιστους συνεργάτες μας, χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία.

Ελπίζουμε τα παραπάνω tips να σας βοηθήσουν να προωθήσετε την επιχείρηση σας στο ραδιόφωνο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση αφορά την προβολή της επιχείρηση σας στο ραδιόφωνο, στα τηλέφωνα:

8003003909 (χωρίς χρέωση)

2106105805 (αστική χρέωση)

ή μέσω e-mail στο: support@buyadsradio.com